Google Analytics، ابزاری است که با استفاده از آن می توان انواع آمار مورد نظر از سایت نظیر: کاربران فعال در سایت، ورودی های سایت های مختلف، کاربران از چه طریقی و با چه دستگاهی وارد سایت شده اند، چند در سایت بوده اند، چقدر خرید کرده اند، چه صفحاتی را بازدید کرده اند و… را دریافت کرد.
برای ورود، در قسمت بالا و سمت راست سایت، بر روی SIGN IN و سپس بر روی Analytics کلیک می کنیم. (البته باید قبلا” در حساب کاربری گوگل خود، Login کرده باشیم)
سپس بر روی Sign UP کلیک می کنیم
و سپس اطلاعات وب سایت یا اپلیکیشین موبایل را وارد می کنیم.
اگر چک مارک Google products & services زده شود، به گوگل اجازه داده می شود که داده های این سایت، در سایر سرویس های گوگل نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
در صورتی که چک مارک Benchmarking زده شود، ویژگی هایی نظیر Benchmarking و Publication را فعال می کند.
زدن چک مارک Account Specialists به مسئول بازاریابی و فروش گوگل، اجازه دسترسی به داده های گوگل آنالیتیک وب سایت را می دهد.
سپس بر روی گزینه Get Tracking ID کلیک می کنیم. در این قسمت یک کد (اسکریپت) نمایش داده می شود که این کد باید در قسمت Header یا Footer سایت قرار بگیرد.
نکته: در یک سایت WordPress با استفاده از افزونه هایی نظیر Insert headers and footers و نیز All in One SEO، می توان این کد را Header یا Footer سایت قرار داد و یا Tracking ID را وارد سایت نمود.
بهتر است این کد در Footer قرار بگیرد. زیرا در صورت قرار گیری در Header، به علت فرستادن Query به گوگل در ابتدای Load، سرعت Load شدن سایت کاهش می یابد.
اگر بخواهیم این Script را در Header قرار بدهیم، باید آن را داخل تگ Head قرار بدهیم.
و اگر بخواهیم این Script را در Footer قرار بدهیم، باید آن را قبل از بسته شدن تگ body، قرار بدهیم. (یعنی آخرین کدی که نمایش داده می شود)
گوگل برای تست Analytics یک اکانت Demo در اختیار قرار داده است. برای افزودن اکانت Demo به اکانت خود، از یک لینک به نام Access Demo Account که گوگل در اختیار قرار می دهد، استفاده می نماییم.
با کلیک بر روی All Web Site Data، می توان لیست کلیه اکانت های Google Analytics را مشاهده کرد.
در این قسمت، با انتخاب اکانت و سپس View مورد نظر، گزارش ها و اطلاعات مربوط به آن اکانت در Google Analytics نمایش داده می شود.
در ستون سمت راست، قسمت Customization، امکان Custom نمودن Dashboard ها و ایجاد گزارش های Custom را می دهد.
در قسمت Reports، می توان گزارش های مختلف در بخش های مختلف را مشاهده نمود.
در قسمت Discover، یکسری از فایل های راهنمای مربوط به قسمت های مختلف، نمایش داده می شود.
در انتها با استفاده از گزینه Admin، می توان حساب کاربری خود را مدیریت نمود.
بخش Admin، شامل قسمت های زیر است:
الف- Account: در این قسمت تنظیمات مربوط به حساب کاربری انجام می شود.
ب- Property: تنظیمات، اطلاعات و ابزارهایی برای مدیریت سایت ثبت شده، در اختیار قرار می دهد.
ج- View: در این قسمت، تنظیمات مربوط به نحوه نمایش اطلاعات مختلف، صورت می گیرد.