در محیط اسکریپت، در بالای Load، از هر نامی با : استفاده شود، آن نام، نام جدول خواهد شد (برای اجرای اسکریپت، Reload فراموش نشود)
نکته: Load نمودن جداول جدید می تواند در یک شیت جدید در محیط اسکریپت صورت بگیرد (برای مدیریت بهتر) و یا در ادامه اسکریپت قبلی انجام شود. در صورت استفاده از شیت های مختلف، باید اسم آنها را معنی دار انتخاب کنیم تا بعدا” برای جستجو دچار مشکل نشویم. همچنین سعی می کنیم جداول مرتبط به هم و نیز تمامی Inline ها را در یک شیت قرار دهیم.
نکته: تبدیل نام فیلدها به فارسی مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر این نام چند بخشی باشد باید میان علامت [ ] قرار بگیرد.
نکته: برای تغییر نام فیلد( Mapping)، از تابع AS استفاده می کنیم
نکته: همانگونه که پیشتر گفته شد، انتخاب یک مقدار در یک فیلد، بر مقادیر مرتبط در فیلدهای دیگر، تاثیر گذار است و آنها به رنگ سفید نمایش داده می شوند، حتی اگر مقادیر مرتبط در فیلدهای دیگر، در شیت های دیگری قرار داشته باشند. لذا در هر شیت، از یک Object بنام Current Selections Box استفاده می گردد. این Object نشان می دهد که چه مقدار یا مقادیری از کدام فیلد یا فیلدها در آن شیت یا شیت های دیگر انتخاب شده است.
تغییر نام یک فیلد در محیط اسکریپت:
Filed Name — AS — New Name
در واقع برای نام فیلد یک Alias ایجاد می گردد.
نکته: با کلیک راست بر روی عنوان یک Object، مثلا” یک List Box و انتخاب Properties، در قسمت Title می توان عنوان (Label) آن Object را در هر شیت، تغییر داد.
نکته: هنگام Load جداول دیگر، در Sheet Properties، در صورت وجود فیلد یا فیلد هایی که از نظر نام، با فیلدهایی از جدول قبلا” Load شده، یکسان باشند، آنگاه این فیلدها به عنوان فیلد مشترک در نظر گرفته شده و اصلا” Load نمی شوند، حتی اگر از نظر منطقی مقادیر آنها با مقادیر فیلدهای مشترک از نظر نام در جدول قبلا” Load شده، متفاوت باشد. لذا باید در نظر بگیریم که اگر میان مفهوم منطقی مقادیر دو فیلد از دو جدول، تفاوت وجود داشته باشد، قبل از Load، نام یکی از فیلدها را تغییر بدهیم.
همچنین فیلدهای مشترک جداول، به عنوان فیلد کلیدی در نظر گرفته می شوند
اکنون در Table Viewer می توان دیاگرام دو جدول، که از طریق فیلدهای مشترک با یکدیگر مرتبط شده اند را مشاهده نمود. همچنین در یک Synthetic Table می توان فیلدهایی را که دو جدول را به هم مرتبط ساخته اند، مشاهده نمود.
در صورتیکه در دو جدول دارای دو فیلد با نام یکسان اما با محتوای نا متجانس باشیم، نام یکی از آنها یا هر دو را با استفاده از Alias تغییر می دهیم.
کلیک ویو توصیه می کند که تا جایی که امکان پذیر است، Synthetic Table ها را از بین ببریم، چرا که افزونگی دیتا ایجاد می کند و منابع سخت افزاری را اشغال می کند. با افزایش جداول و فیلدهای مشترک، تعداد Synthetic Table ها افزایش می یابد و سبب کاهش Performance می گردد.
نکته: برای Unique نمودن فیلد های مشترک میان جداول مختلف و در نتیجه قطع Join آن جداول بر روی آن فیلدهای مشترک، علاوه بر تغییر نام فیلد مشترک در هر جدول، می توان از اسکریپت زیر نیز استفاده کرد:
Qualify *;
با اجرای این اسکریپت، نام جدول به ابتدای اسامی فیلدهای آن افزوده می گردد، به این ترتیب فیلدها با اسامی مشترک، وجود نخواهند داشت و ارتباط جداول قطع می گردد.
برای مستثنی نمودن یک فیلد، از دستور زیر استفاده می کنیم:
Qualify *;
Qualify (field Name);
مثلا”:
Qualify *;
Qualify Code;
استفاده از Qualify، با افزودن نام جدول به فیلد سبب می شود یافتن آن فیلد نیز آسانتر شود.
نکته: در یک سازمان، باید با وارد کردن Data Source های حد واسط، به سمتی رفت که یک ارتباط منطقی میان Data Source های به ظاهر غیر مرتبط در دپارتمان های مختلف، برقرار نمود چرا که ممکن است یک پارامتر در یک دپارتمان، بر پارامتر دیگر در دپارتمان دیگر، تاثیر گذار باشد. مثلا” میزان فیلد اضافه کاری در دپارتمان منابع انسانی بر میزان فیلد سود فروش در دپارتمان فروش تاثیر گذار باشد. با اینکه Data Source های کاملا” جداگانه دارند و Data Source حد واسط میان این دو مثلا” جدول انبار باشد.
ایجاد دشبورد:
اکنون می توانیم فیلدهای دو یا چند جدول را در یک شیت وارد کنیم. برای این کار کلیک راست نموده و گزینه Select Fields را انتخاب می کنیم و فیلدهای مورد نظر از جداول Load شده و یا همه آنها را انتخاب می کنیم:
فرض کنیم دشبورد باید بر اساس مجموع هزینه های انجام یافته، ساخته شود. بنابراین ابتدا باید کل هزینه ها محاسبه شود
Text Object یک Object است که در آن می توان فرمول نویسی کرد:
باکس Text محلی است که فرمول نویسی در آن صورت می گیرد. ۹۹% از Object های کلیک ویو دارای باکس Text هستند که می توان برای آن Object ها فرمول نوشت. مثلا” Title فیلدی را که قبلا” با کلیک راست بر روی آن، انتخاب Properties و در قسمت Label عوض می کردیم، می توانیم با فرمول نویسی از محاسبه بر روی مقادیر یک فیلد ( مثلا” مبالغ محاسبه شده از …. الی ….. و یا سایر محاسبات)، تعیین نمود. و به این ترتیب عنوان فیلد، Dynamic خواهد بود.
بر روی … کناری باکس کلیک می کنیم. وارد محیط فرمول نویسی می شویم و فرمول را می نویسیم. در این محیط، در قسمت Fields TAB، می توانیم جدول و پس از آن فیلدی از آن جدول را که می خواهیم فرمول بر روی آن اعمال شود، انتخاب کنیم:
پس از نوشتن فرمول باید دقت کنیم که Expression برابر Ok باشد.
اکنون بر اساس انتخاب فیلدها، این مقدار تغییر خواهد نمود. به همین ترتیب میانگین وزن را نیز محاسبه می کنیم
نکته: برای جستجوی مقدار یک فیلد برای انتخاب آن، می توان بر روی علامت ذره بین که در عنوان هر List Box وجود دارد، کلیک نمود و مقدار مورد نظر را تایپ کرد.