با اعمال این تابع بر روی فیلد یک، با انتخاب یک مقدار از آن فیلد یک به صورت مستقیم (Query بر روی فیلد یک) یا انتخاب یک مقدار از فیلد دو که منجر به انتخاب مقدار متناظر از فیلد یک می گردد (Query بر روی فیلد دو)، این تابع آن مقدار از فیلد یک را باز می گرداند:
نکته: در نسخه های ۱۰ به بعد کلیک ویو، این مقدار بدون تابع Only هم نمایش داده می شود یعنی: (Name)=
ایجاد Title داینامیک برای یک Object:
برای نوشتن Title در یک object، در General TAB، در قسمت Windows Title، متن مورد نظر را می نویسیم و یا برای ایجاد Dynamic Title، در این قسمت فرمول مورد نظر را وارد می کنیم.
Drill Down
به معنای بررسی یک حوزه و بررسی زیر مجموعه های آن به صورت مرحله به مرحله است.
یکی از نمودارهایی که قابلیت Drill Down را به آسانی فراهم می آورد، Pivot Table است.
در مرحله بعد، فیلدهایی را که به صورت منطقی ساختار درختی را ایجاد می کنند، انتخاب می کنیم (بطور مثال ابتدا Party و در داخل هر Origin، Party و در داخل هر Name، Origin)
در ادامه (Expressions)، نیز شاخصی را که می خواهیم این فیلدها بر آن اساس سنجیده شوند را، ایجاد می کنیم. مثلا” Count(Name)
برای محاسبه جمع فیلد شاخص به ازای هر فیلد، در Presentation TAB، فیلد مورد نظر را انتخاب می کنیم و چک مارک Show Partial Sum را می زنیم:
برای نمایش درصد، در Expressions TAB، بر روی Add کلیک می کنیم و فرمول زیر را می نویسیم:
برای اینکه فرمت عددی نمایش درصد، تصحیح شود، در Number TAB، در قسمت Expressions، فرمول را انتخاب می کنیم. سپس گزینه Fixed To را انتخاب کرده و در قسمت Decimals، عدد ۲ را وارد می کنیم تا نمایش اعداد تا دو رقم اعشار صورت بگیرد. همچنین چک مارک Show in Percent را می زنیم:
یکی از تفاوت های Pivot Table با Straight Table:
در Straight Table در Expressions TAB، در قسمت Total Mode، می توان برای انجام عملیات منطقی بر روی فیلد شاخص به ازای هر فیلد، به جز Total، از سایر عملگر ها نظیر Sum، Max، Min و… نیز استفاده کرد. اما در Pivot Table این امکان وجود ندارد.
تفاوت دیگر این دو Table به اینصورت است که در Pivot Table، امکان Sort تنها بر روی Dimension ها امکان پذیر است اما در Straight Table، علاوه بر Dimension ها، امکان Sort بر روی Expression ها نیز وجود دارد.
که آدرس سمت چپ، آدرس فایل اجرایی کلیک ویو و آدرس سمت راست مسیر قرار گیری فایل .qvw می باشد.
سپس با استفاده از Task Scheduler، یک زمان بندی برای اجرای این فایل ایجاد می نماییم.
Pivot Table از یک قابلیت قدرتمندی برخوردار است. بدین نحو که قادر است مقادیر فیلد ها را علاوه بر نمایش به صورت Text، به صورت نمودار نیز نمایش بدهد.
به این منظور در Expression TAB، فیلد مورد نظر را انتخاب می کنیم و در قسمت Representation، گزینه Linear Gauge را انتخاب می کنیم
برای بهره برداری از Leaner Gauge، باید بازه هایی برای انواع وضعیت های مورد نظر (مثلا” بد، متوسط و خوب و یا نظایر آنها) تعریف نمود.
به این منظور بر روی Gauge Setting، کلیک می نماییم:
در مثال فوق حداکثر Count(Name) برابر با ۱۹ است. اگر فرض کنیم تا تعداد سه نفر از یک حزب، وضعیت بد، از سه تا پنج نفر، وضعیت متوسط و از پنج نفر به بالا، وضعیت خوب به شمار برود، آنگاه تنظیمات زیر را انجام می دهیم:
الف- در قسمت Gauge settings، در قسمت Max، عدد ۱۹ را قرار می دهیم.
ب- چک مارک Autowidth Segments را بر می داریم.
ج- برای Segment 1 در قسمت Lower Band، عدد ۰ و رنگ قرمز، برای Segment 2، عدد ۳ و رنگ زرد و برای Segment 3، عدد ۵ و رنگ سبز را انتخاب می کنیم.
نکته یک: اعدادی که در مرز قرار می گیرند، به لحاظ وضعیت باید با قرارداد سازمانی، تعیین تکلیف شوند.
نکته دو: از این ساختار نباید در Pivot Table های چند لایه ای استفاده کرد چرا که تحلیل نمودار در مورد وضعیت های مختلف در مورد یکی از لایه ها امکان پذیر است و با رفتن به لایه دیگر، این وضعیت ها مصداق نخواهد داشت.
ایجاد نمودار در یک List Box:
یک List Box برای یک فیلد، مثلا” Party، ایجاد می کنیم و در Expression TAB یک بعد دوم برای مقایسه Add می کنیم (مثلا” Count(Name)):
سپس در قسمت Representation، گزینه Leaner Gauge را انتخاب می کنیم:
در مرحله بعد در قسمت Gauge Settings، تنها یک Segment و با یک رنگ خنثی مورد نظر، انتخاب می کنیم:
آنگاه در قسمت Max، فرمول زیر را وارد می کنیم:
مجددا” در Gauge Settings، قسمت Indicator، حالت Mode را Fit to Value انتخاب می کنیم:
نکته: اگر در قسمت Representation، گزینه Circular Gauge انتخاب شود، نمودار به صورت Gauge های دوار نمایش داده می شود. (سایر مراحل مشابه نمایش نمودار در Pivot Table است)
چون اندازه Gauge های دوار بزرگ است و متناسب اندازه پیش فرض Cell ها نیست، باید این اندازه را افزایش دهیم. به این منظور در Presentation TAB، چک مارک Wrap Cell Text را می زنیم و عدد Cell Height را افزایش می دهیم: