نکته: پیش از انجام هر گونه فعالیتی، ابتدا فایل را save می کنیم. این فایل، تمامی فعالیت ها از قبیل فراخوانی Data Source و دیتاهای مربوط به آن، نتایج حاصل از اسکریپت ها و بالاخره دشبورد ها را شامل می گردد و در نهایت بر روی سرور کپی می شود تا همه بتوانند از خروجی های آن استفاده کنند. هنگامی که یک فایل ابتدا ذخیره می شود، در صورتی که فایل های Data Source آن در کنارش باشد، با جا به جایی این فایل و فایل های Data Source کنار آن به محیطی دیگر، هنگام Load مشکلی ایجاد نمی شود (در صورتی که آدرس دهی نسبی باشد) در غیر این صورت (یعنی ذخیره پس از Load)، Load مجدد از فایل های Data Source دچار مشکل خواهد شد.
برای فعال بودن آدرس دهی نسبی باید چک مارک Relative Path زده شده باشد:
نکته: فرمان Set و Let برای تعریف متغیرها در کلیک ویو بکار می روند.
نکته: یک فایل qvw. را می توان به صورت یک فایل اجرایی نیز Save نمود.
با فراخوانی یک فایل Excel، می توان Sheet های داخل Excel را انتخاب کرد:
در این قسمت، اگر در منوی Label گزینه Embedded Label انتخاب شود، اولین سطر از جدول Excel به عنوان نام فیلد در نظر گرفته می شود و اگر از گزینه None استفاده شود، اولین سطر Excel نیز به عنوان دیتا در نظر گرفته می شود و می توان نام فیلد را در همین قسمت تعیین کرد
در همین قسمت می توان با کلیک بر روی ضربدر، یک فیلد و ستون مربوط به آن را حذف کرد. (در واقع نوعی ETL محسوب می گردد)
همچنین در صورت انتخاب Embedded Label، در قسمت Header size می توان تعیین کرد که چه سطری به عنوان Label (نام فیلد) در نظر گرفته شود. با این انتخاب سطرهای بالایی حذف می گردد.
نکته: در هر دو انتخاب Embedded Label و None می توان نام فیلد را در همین قسمت تغییر داد.
در مرحله بعد، با کلیک بر روی Enable Transformation Step، می توان یک Cleaning بر روی دیتای در حال Load انجام داد
در Garbage TAB ، می توان سطر یا ستون های مورد نظر را حذف کرد. با حذف این سطر یا ستون ها، دیتا از فایل Data Source حذف نمی شود بلکه اسکریپت نخواندن آن اطلاعات تولید می گردد.
تعریف: از مجموع چند فیلد، یک رکورد ایجاد می شود. هر سطر در جدول اکسل، یک رکورد است، اگر در یک رکورد، مقدار یک فیلد، وجود نداشته باشد، اصطلاحا” آن فیلد برای آن رکورد، Null است. در Fil TAB، می توان تعیین نمود که مقادیر Null در هر ستون (Column) از رکورد سمت بالا یا پایین ویا از Column (ستون) سمت چپ یا راست، مقداردهی شود.
در Column TAB، می توان یک ستون جدید با مشخصات مورد نظر را اضافه کرد.
در Unwrap TAB، می توان تعداد ستون های مورد نظر را انتخاب کرد، به تعداد همان ستون ها، ستون های کناری، زیر ستون های مورد نظر قرار گرفته و به آنها اضافه می گردد.
در Rotate TAB، می توان سطر با ستون را جا به جا کرد.
پس از پایان عملیات مورد نظر بر روی Finish کلیک می کنیم. این ویزارد اسکریپت مورد نظر را ایجاد می کند، برای اجرای این اسکریپت، بر روی Reload کلیک می کنیم
هنگام عملیات Reload، نام جداولی که خوانده شده است و نام فیلدهای هر جدول نمایش داده می شود
با استفاده از دکمه Add یا Add All، فیلدهای مورد نظر را در شیت مورد نظر قرار داده می شود، هر فیلد به همراه مقادیر آن در یک لیست قرار می گیرد.
با انتخاب گزینه Rearrange Sheet Object،چیدمان این لیست ها مرتب می گردد.
نکته: مقادیر تکراری در هر فیلد، حذف می گردد.
با انتخاب هر مقدار در یک فیلد، آن مقدار به رنگ سبز در می آید، مقادیر مرتبط با مقدار انتخاب شده در فیلد های دیگر (یعنی مقادیری که در رکوردهایی قرار دارند که مقدار انتخاب شده در آن رکوردها وجود دارد) به رنگ سفید و مقادیر غیر مرتبط به رنگ خاکستری در می آید.
نکته: یک Object به نام Table Box وجود دارد که با استفاده از آن، می توان تمام فیلدها به همراه مقادیر آنها را در یک جدول مشاهده کرد. در این حالت مقادیر تکراری حذف نمی گردد.
نکته: امکان انتخاب چندین مقدار به صورت همزمان نیز وجود دارد در این صورت مقادیری از فیلدهای دیگر به رنگ سفید نمایش داده می شوند که با تمامی این مقادیر ارتباط داشته باشند (یعنی در رکوردهایی قرار داشته باشند که مقادیر انتخاب شده نیز در آن رکوردها وجود دارند)
نکته: حرکت میان انتخاب ها با دکمه های Forward و Back صورت می پذیرد و برای بازگشت به نقطه اولیه، از دکمه Clear استفاده می گردد.
با انتخاب گزینه Table Viewer، می توان دیاگرام جدول های Load شده به همراه فیلدهای آنها را مشاهده نمود.
اگر پوینتر موس را بر روی جدول نگاه داریم، اطلاعات جدول از قبیل نام جدول، تعداد رکوردها (سطرها)، تعداد فیلدها و فیلدهای کلیدی را نمایش می دهد.
با کلیک راست بر روی جدول و انتخاب Preview می توان این جدول را مشاهده نمود.