این تگ همان لینکی است که در صفحهی نتایج جستجو (SERP) به صورت پر رنگ به کاربران نمایش داده میشود و موجب هدایت کاربران به صفحه یا محتوای مربوطه میشود.
مواردی که باید در تگ عنوان رعایت شود به صورت زیر است:
الف- باید در تگ عنوان صفحه، کلمه کلیدی به کار برده شود.
ب- در انتخاب کلمه کلیدی دقت شود تا نزدیکترین کلمه به عنوان صفحه انتخاب گردد. حالت کلی تگ عنوان به شکل زیر است:
کلمه کلیدی اصلی–کلید واژه دوم | نام برند
ج- تگ عنوان باید برای مخاطبان جذاب باشد و صرفا نباید موتورهای جستجو مد نظر قرار گیرند. به این نکته توجه شود که اگر از کلمه کلیدی بیش از حد در تگ عنوان تکرار گردد، قابلیت خوانایی و جذابیت را از دست خواهد داد.
د- عنوانی را انتخاب شود که در صفحات مختلف و در وبسایتها تکرار نشده باشد. زیرا انتخاب عنوانهای تکراری، در نهایت به سئوی منفی منجر خواهد شد. مزیت انتخاب عنوان متفاوت و غیر تکراری این است که تعداد رقیبان کمتری برای آن عنوان خواهیم داشت.
ه- نباید از بیش از ۶۰ کاراکتر در تگ عنوان استفاده شود زیرا در این صورت در نتایج جستجو نمایش داده نخواهند شد.
و- اگر نام تجاری مشهور است میتوان در ابتدای تگ عنوان قرار بگیرد ولی در صورتی که شناخته شده نباشد، بهتر است نام تجاری درانتهای تگ عنوان صفحات قرار گیرد.
متا تگها:
متا تگها اطلاعاتی دربارهی صفحات سایت هستند. متا تگها موجب میشوند که موتورهای جستجو درک صحیحی از صفحات سایت داشته باشند و به درستی آنها را ایندکس بکنند. یکی از مهمترین متا تگها، متای توضیحات است.
متای توضیحات(Meta description):
یک توضیح مختصر دربارهی محتوای صفحه، در یک پاراگراف که تعداد کاراکترهای آن نهایتا ۱۶۰ است در این متا تگ نوشته میشود. متای توضیحات یکی از عواملی است که تاثیر مثبتی بر افزایش نرخ کلیک سایت و بازدیدکننده دارد و در این قسمت باید خلاصه ای از محتوا صفحه نوشته شود. باید سعی شود که از کلمات کلیدی در متای توضیحات استفاده شود و حداکثر کاراکترهای مورد استفاده بهتر است از ۱۶۰ کاراکتر بیشتر نباشد چون در این صورت بقیهی کاراکترها به صورت … نمایش داده میشود.
لینک متنی یا همان انکر تکست(Anchor text):
با استفاده از لینک متنی میتوان به صفحات مختلف سایت خود یا سایتهای دیگر لینک ایجاد کرد. که با استفاده از تگ a این امکان فراهم میشود.
خاصیت Alt در تصاویر سایت:
متنی است که ظاهر و عملکرد تصویر موجود در صفحه را توصیف میکند.
تگهای هدینگ H1تا H6:
عنوانهای داخل صفحات سایت با استفاده از این عناوین مشخص میشودکه استفاده از کلمات کلیدی در این عناوین، موجب کسب رتبهی بهتر و بهبود سئوی سایت میشود. اهمیت تگ H1 نسبت به بقیهی تگهای عنوانبندی بالاتر است.
مواردی که در تگ H1 باید رعایت نمایید:
الف- باید سعی شود از یک تگ H1 در صفحات سایت خود استفاده نمایید. و کلمه کلیدی را در آن به کار برد.
ب- لزومی ندارد که تگ H1 و عنوان صفحه یکی باشد. ولی هر دو باید اشاره کننده به محتوای صفحه باشند.
ج- اهمیت تگ های H1 تا H6 به ترتیب از بالا به پایین کاسته میشود بنابراین عناوین مهمتر باید در تگهای اولیه قرار گیرند.
د- میتوان از کلمات کلیدی در تگهای H2 و H3 استفاده نمود.
محتوای سایت:
محتوا، پادشاه سایت است. محتوای با کیفیت و غیر کپی، بخش مهمی از سئوی داخلی را تشکیل میدهد.
URL سایت و صفحات آن:
آدرس اینترنتی سایت و صفحات آن که موقعیت یا مکان سایت و صفحات آن را در اینترنت مشخص میکند.
کلمات کلیدی:
با استفاده کلمات کلیدی، موضوع اصلی یک محتوا یا سایت را به موتورهای جستجو اطلاع میدهیم. این کلمات در متا تگ نوشته میشوند. زمانی که بیش از یک کلمه کلیدی در این متا درج شود، از علامت ویرگول برای جدا کردن آنها استفاده میشود.
طراحی واکنشگرا:(Responsive)
یعنی وبسایت با هر دستگاهی از جمله لپتاپ، تبلت، گوشی موبایل و … و متناسب با ابعاد آن دستگاهها نمایش داده شود.
نقشه سایت(Site map):
فایل متنی است که آدرس تمامی صفحات سایت در آن قرار میگیرد. و موجب میشود، موتورهای جستجو از محتوای سایت مطلع شوند. نقشه سایت به صورت یک فایل با پسوند XML است.
Robot text:
فایلی است که در Root سایت قرار میگیرد. این فایل مشخص میکند که موتورهای جستجو به کدام پوشهها دسترسی داشته باشند.
صفحات موبایلی(AMP):
AMPیکی از پروژههای گوگل است که با استفاده از کدهای ساده HTML ، موجب بهینه شدن سایت و همچنین افزایش سرعت بارگذاری آن در موبایل میشود.
لینکهای داخلی(Internal Link):
لینکهایی هستند که بین صفحات موجود در یک سایت ایجاد میشوند و موجب ایجاد ارتباط بین صفحات آن سایت میشوند.
لینک های خارجی(External Link):
لینکهایی که از سایت شما به سایتهای دیگر داده میشود.
کلمات کلیدی LSI یا هم معنی:
مخفف عبارت Latent Semantic Indexingو به معنای پنهان سازی معنایی کلمه کلیدی است. در واقع کلمات مترادف یک کلمه کلیدی هستند.
زمان درگیر کردن مخاطب با صفحه(dwell time):
به مدت زمانی گفته میشود که کاربر پس از جستجوی یک کلمه کلیدی وارد وبسایت شده و از آن خارج شده و دوباره به صفحهی نتایج جستجو باز میگردد تا از وبسایت دیگری بازدید نماید تا به نتیجهی دلخواه خود دست یابد. در واقع هرچه این زمان کمتر باشد، یعنی سایت در برآورده کردن نیاز کاربر در آن کلمه کلیدی خاص موفق نبوده است.
چگالی کلمات کلیدی(Keyword Density):
به معنای تعداد تکرار یک کلمه کلیدی در یک متن است یعنی تعداد کلمه کلیدی نسبت به کل کلمات صفحه در نظر گرفته میشود.
اعتبار صفحه (Page Authority):
اعتباری است که به هر کدام از صفحات سایت نسبت داده میشود و عددی بین ۱ تا ۱۰۰ را شامل میشود. و مقدار آن برای صفحات سایت متفاوت است.
اعتبار دامنه (Domain Authority):
به مجموع اعتبار صفحات یک سایت، اعتبار دامنه گفته میشود.
اسپم (Spam):
به برخی اقدامات مانند ایجاد محتواهای کپی و بی کیفیت که موجب فریب دادن گوگل و کاربران میشود، اسپم گفته میشود.توجه کنید که این فعالیتها به راحتی نمیتوانند گوگل را فریب دهند چون الگوریتمهایی مانند پنگوئن به راحتی این فعالیتها را تشخیص میدهند.
(User Experience)UX یا تجربه کاربری:
کاربر باید تجربهی خوبی از کار کردن با سایت داشته باشد که دستهبندی مطالب سایت و ساختار مناسب و ظاهر زیبای سایت میتوانند در ایجاد یک تجربهی کاربری خوب، موثر واقع شوند.
بک لینک (Back Link) و لینک سازی(Link Building):
لینکهایی که از سایتهای دیگر به سایت ارجاع داده میشود، بک لینک نامیده می شوند و به فرآیندی که موجب قرارگیری لینک سایت در سایر سایتها میشود، لینک سازی گفته میشود. قرار گرفتن لینک های سایت، در سایتهایی که رتبهی بالایی دارند، موجب افزایش رتبهی سایت میشود.
بازاریابی محتوا (Content Marketing):
زمانی که برای جذب مشتری و بازدید کنندهی بیشتر محتوای با کیفیت و با ارزشی برای معرفی محصولات و خدمات تولید شود، در حال انجام بازاریابی محتوا هستیم.