اولین قدم برای داشتن یک محتوای جذاب، عنوان نوشته است. سرتیرها و عنوان هایی که به صورت سوالی هستند، مخاطبان بیشتری به سوی خود جذب میکنند. برای نوشته ها و مطالب خود از باید عناوینی استفاده شود که از واژههایی مانند چگونه، چرا، چه چیز، چه وقت،چه کسی، کدام و … در آنها استفاده شده باشد، علاوه بر این به کاربردن کلماتی مانند: شگفت انگیز، منحصر به فرد، میتواند به جذابیت عناوین بیفزاید.
ب- از زیر عنوانها برای حفظ بازدیدکننده استفاده شود:
قطعا کاربر پس از خواندن قسمتی از یک مطلبی که تنها یک عنوان اصلی دارد، خسته می شود و تمایلی به ادامهی خواندن آن، نخواهد داشت. مطالب این چنینی موجب افزایش نرخ پرش کاربران از سایت و صفحات آن میشوند. برای رفع این مشکل میتوان از زیر عنوانها یا به عبارتی عناوین ثانویه در نوشتهها استفاده نمود تا هم موجب ایجاد نظم و طبقهبندی در نوشتهها بشود و هم مانع از خستگی خوانندهی مطلب گردد. بنابراین پس از عنوان اصلی و یک یا چند پاراگراف بعد از آن، باید زیر عنوانهای دیگری به همراه چند خط توضیح قرار داده شود.
ج- استفاده از زبان محاورهای در نوشتهها:
فرض کنیم یک مطلب فنی یا آموزشی تولید میکنیم و قصدمان آموزش دادن به افرادی است که در ابتدای راه یادگیری یک موضوعی هستند. به عنوان مثال مطلبی دربارهی عضویت در یک شبکهی اجتماعی مینویسیم و قطعا بیشترین بازدید از مطلب توسط افرادی انجام میشود که اطلاعات کمی دارند و میخواهند از این نوشته کمک بگیرند. اگر در مطلب خود به زبان ساده و حتی محاورهای صحبت کنیم، مخاطبان با این نوشته سریعتر ارتباط میگیرند تا اینکه از لغات و واژه های تخصصی و سخت استفاده شود. میتوان در پایان مطالب از سوال استفاده نمود یا اینکه از مخاطبین بخواهیم کاری انجام دهند و از این طریق مخاطبان خود را به چالش بکشیم.
د- برای افزایش جذابیت نوشته از داستان استفاده شود:
میتوان نوشتهها را به صورت داستانی مطرح نمود یا اینکه در آن افراد معروفی را مثال زد که همان شرایط را داشتهاند. این مسئله سبب ایجاد ارتباط سریع و ساده و تاثیر گذاری روی مخاطب است.
ه- استفاده از نقل قول:
استفاده ار نقل قول میتواند در اعتبار بخشی به مطلب کمک کننده باشد، چون دید بیشتر مردم اینگونه است که نقل قول یک عبارت صحیحی است بنابراین اعتماد مخاطبین نسبت به نوشته بیشتر خواهد شد.
و- استفاده از تصاویر در مطالب:
طبق آمار بدست آمده: مطالبی که حاوی تصاویر یا ویدئو هستند ۳ برابر مطالبی که به صورت متن محض میباشند مخاطب دارند. حتی در نوشتهها و مطالب علمی نیز این مورد صادق است. نوشتههای علمی که در آنها از نمودارها یا تصاویر استفاده میشود بیشتر اعتماد مخاطبان را جلب میکنند. حتی اگر نوشتهای اطلاعات بسیار مناسب و نابی در اختیار مخاطبان قرار دهد ولی در آن از تصویری استفاده نشده باشد، به دلیل یکنواختی و ایجاد خستگی در خواننده با استقبال زیادی روبرو نمیشود و نمیتواند ارتباط صحیحی با کاربران ایجاد نماید. تصاویری که مرتبط با نوشتهها و عناوین و زیر عنوانهای نوشته هستند جذاب تر بوده و بیشتر در ذهن مخاطب باقی میمانند.
اهمیت و نقش وبلاگ بر سئوی سایت چیست؟
داشتن وبلاگ و فعالیت در آن فرصت بسیار مناسبی برای مدیران سایتهایی است که تمایل زیادی به جذب ترافیک و بازدید کنندهی بیشتر به سایت خود، دارند. زمانی که برای سایت، وبلاگ ایجاد می نماییم، باید نکات زیر را رعایت نمود:
الف- میتوان در وبلاگهایی مانند blog.ir و blogfa.ir و … صفحهای ایجاد نمود و سپس یک یا دو پاراگراف مهم و جذاب از محتوای خود را انتخاب نموده و در وبلاگ قرار داد و سپس در انتها، لینک صفحه مربوط به نوشته یا مقالهی موجود در سایت را قرار داد و کاربر را به خواندن ادامهی مطلب تشویق نمود. با این روش ترافیک سایت افزایش خواهد یافت. باید سعی کرد، پاراگرافهایی که در وبلاگ درج می شود، در برگیرنده مفهوم کلی مطلب باشند.
ب-نباید بلافاصله پس از انتشار مطالب در سایت، اقدام به قرار دادن مطلب یا نوشته در وبلاگ نمود. زیرا در بسیاری از مواقع صفحات وبلاگها سریعتر از صفحات سایتها ایندکس میشوند و احتمال متخلف شناخته شدن سایت به عنوان یک سایت کپی بردار، بالا میرود. بهترین کار این است که چند ساعت یا چند روز پس از انتشار مطلب در سایت، آن را در وبلاگ قرار داد.
ج- باید توجه کرد که در حالت کلی وبلاگ، باید بسیار شبیه به وبسایت باشد مثلا میتوان صفحاتی مانند تماس با ما، دربارهی ما و خانه یا صفحه اصلی را در آن قرار داد و همچنین عنوان وبلاگ باید با عنوان سایت مرتبط باشد.
د- یک یا دو پاراگرافی که در وبلاگ نوشته می شود باید کلمه یا کلمات کلیدی در آن موجود باشند و سپس از این کلمات کلیدی به مطالب و صفحات مرتبط با آنها در سایت لینک داده شود. تعداد لینکها نباید زیاد باشد زیرا در این صورت موجب سردرگمی کاربران خواهد شد.
سئو و تبلیغات در گوگل چه تفاوتی با هم دارند؟
۱- با استفاده از سئو، روی سایت یک سرمایه گذاری دراز مدت انجام می گیرد که به مرور زمان، در کسب و کار رشد و توسعه را قابل مشاهده است. در مقابل آن، با استفاده از تبلیغات گوگل بسیار سریع در صدر نتایج قرار میگیریم ولی این اتفاق برای مدت محدودی اتفاق میافتد تا اینکه دوباره هزینهای پرداخت شود. در واقع تبلیغات یک روش موقتی محسوب میشود.
۲- زمانی که شما سایت سئو می شود، در اصل سایت برای تمام موتورهای جستجو بهینه شده است ولی تبلیغات گوگل این گونه نیست و تنها سایتهایی میتوانند از گوگل ادورز بهره ببرند که از گوگل ادسنس استفاده میکنند.
۳- با استفاده از تبلیغات گوگل میتوان تعداد بیشتری از کلمات کلیدی را در نتایج جستجو بالا آورد. ولی در رابطه با سئو میتوان گفت برای اینکه بتوان به نتایج مطلوب رسید، در ابتدا باید بر تعداد کمتری از کلمات تمرکز شود.
۴- سئوء سایت میتواند موجب بهینه شدن لینکهای داخلی و خارجی، کلمات کلیدی و تراکم آنها، متای توضیحات و تگ عنوان بهینه شدن تصاویر، افزایش سرعت سایت و …. شود و به مرور زمان به سمت سایت ترافیک جذب خواهد شد. تبلیغات گوگل میتواند از ابتدا ترافیک جذب نمایند و این مورد برای سایتهای جدید مناسب میباشد.
۵- یک سایتی که تکینکهای سئو روی آن انجام شده است، به راحتی توسط موتورهای جستجو ایندکس میشود که در نهایت بیش از آنچه که برای سئوسازی هزینه پرداخت شده است، بازگشت سرمایه خواهد داشت. علاوه بر این می توان در سئو گزارش های ماهانه از میزان موفقیت سایت دریافت نمود.
✅ نکات ارزشمند و مهم سئو:
✔️ محتوای با کیفیت
✔️ تولید محتوا برای کاربران نه گوگل
✔️ تولید محتوای طولانی
✔️ توجه به عبارات و کلمات جستجو شده از سوی کاربران
✔️ نوشتن عناوین مقالات به صورت سوالی
✔️ به روز رسانی محتوای قدیمی
✔️کپی نکردن محتوای سایر سایت ها
✔️ استفاده از فرمتهای مختلف محتوا مانند ویدئو، صوت و ….
✔️ لینک دادن به مقالات و محتواهای سایت های دیگر
✔️ لینک دادن به منابع معتبری نظیر ویکی پدیا
✔️ ایجاد بک لینک به صورت طبیعی
✔️ تمرکز زیاد بر روی شبکه های اجتماعی
✔️ تعامل با کاربران
نکته مهم: سئوی سایت باید هر چه سریعتر آغاز شود. هر قدر تاخیر بیشتر شود، رقبا دور تر می شوند و رتبه گرفتن سایت سخت تر می شود.