مرغ مگس خوار، الگوریتم دیگری از گوگل است که به الگوریتم های جستجو اضافه شده است. مرغ مگس خوار، بر خلاف گوگل پاندا و گوگل پنگوئن، یک افزونه آنتی اسپم نیست، بلکه بر روی بهینه سازی پرس و جو های کاربران کار می کند. با آمدن مرغ مگس خوار، رویه ایندکس شدن صفحات در موتور جستجوی گوگل تغییر کرد و گوگل، بر اساس مفهوم متن و عبارت شروع به ایندکس کردن صفحات کرد.
روش این الگوریتم بدین صورت است که بر روی مفهوم عبارت جستجو شده کار می کند. بدین صورت که ابتدا برای کلمه مورد نظر مترادف پیدا کرده سپس از طریق آن به هدف جستجوی مخاطب دست پیدا خواهد کرد و بهترین نتایجی را که می تواند مخاطب را راضی نگه دارد، به او ارائه می دهد.
بطور مثال اگر در گوگل عنوان ” خرید موبایل” را تایپ شود، در این مرحله مرغ مگس خوار شروع به کار می کند و مترادف کلمات “خرید” و “موبایل” را جستجو می کند. برای خرید از کلمه “بازار” و برای موبایل از “گوشی تلفن همراه” استفاده می کند. سپس نتایجی را که به کاربر ارائه خواهد داد لینک صفحاتی است که در محتوای آن در مورد خرید و بازار تلفن همراه توضیحاتی ارائه داده شده است.
در گذشته نتایج جستجو صفحاتی را شامل می شد که در متن خود از کلمه کلیدی جستجو شده و عبارت مورد نظر بهره می برد. بطور مثال کاربر ” کامپیوتر” را جستجو می کند سپس بعد از جستجو، گوگل صفحاتی را که در محتوای آن از کلمه “کامپیوتر” بهره می برد به نمایش می گذارد. اما امروزه با استفاده از مرغ مگس خوار علاوه بر کلمه کلیدی، بر مفهوم آن و متنی که به کلمه کلیدی مربوط می شود هم دقت کرده و به سرعت صفحاتی را که بیشترین ارتباط با کلمه جستجو شده دارند برای کاربر لیست و به نمایش در می آورد.
بطور مثال هنگام جستجوی “کامپیوتر” در الگوریتم جدید، صفحاتی لیست می شود که در متن آن از کامپیوتر، رایانه و تمام عباراتی که مترادف با “کامپیوتر” می باشد استفاده کرده باشد و در نتیجه کاربر صفحاتی را مشاهده می نماید که بیشترین ارتباط را با عبارت جستجو شده ی خود دارد.
در روش جستجو بر اساس کلمه کلیدی، کاربر گاها” شاهد آن بود که نتایج متفاوت با عبارت مورد نظرش می باشد. در این روش تمام کلمات و حتی حروف اضافه عیناً مورد بررسی قرار می گرفت. بطور مثال اگر در عبارت جستجو “از”، “را” و غیره را به کار برده می شد، موتور جستجو آنها را نیز به عنوان کلمه کلیدی در نظر می گرفت. در نتیجه کاربر شاهد محتوایی بود که از هدفش فاصله دارد. اما در روش جستجوی تحلیلی، (استفاده از مرغ مگس خوار)، صفحاتی که در نتایج گوگل برای کاربر لیست می شود کاملا مرتبط با عبارت جستجو شده بوده و کاربر با بیشترین سرعت به بهترین نتایج دست خواهد یافت.
چه نکاتی باید برای انطباق هر چه بیشتر با مرغ مگس خوار، رعایت شود؟
الف- عباراتی که مخاطبین سایت به دنبال آن هستند، باید تحلیل شود و از این عبارات باید در محتوایی که قرار است تولید شود، استفاده گردد.
ب- این الگوریتم، نتایج جستجو در وب را با نتایج جستجو در شبکه های اجتماعی، ادغام می کند، لذا حضور در شبکه های اجتماعی شامل: فیسبوک، توئیتر، لینکداین، تلگرام، اینستاگرام و به ویژه گوگل پلاس و اشتراک محتوای سایت در این شبکه های اجتماعی، که برای عضو گیری آنها سعی ویژه ای شده است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ج- قبل از آمدن این الگوریتم ، عنوان های کوتاه و دارای کلمات کلیدی از نظر گوگل ، بهینه و سئو به حساب می آمد ، ولی این با آمدن الگوریتم کاملا برعکس شد و عنوان های بلند که متفاوت با کلمات کلیدی باشند، از شانس بهتری برخور دارند.
د- کلمات کلیدی متا، اهمیت زیادی دارد، اما شرح متا، همان قسمتی است که مرغ مگس خوار بر آن متمرکز می شود. عبارات مترادف کلمات کلیدی، که با تحلیل عباراتی که کاربران ممکن است برای جستجو مورد استفاده قرار دهند، در این قسمت وارد می شود.
ه- مرغ مگس خوار از گراف دانشی گوگل که یک دیتابیس بزرگ است، به عنوان اولین منبع خود در جستجو استفاده می کند. در نتایج جستجوی یک عبارت یا کلمه، یک پنجره در سمت راست صفحه نتایج جستجو ظاهر می شود که این پنجره، نتیجه حاصله از گراف دانشی گوگل است. اطلاعات این پنجره، حاصل از دو منبع اطلاعاتی Wikipedia (ویکی پدیا)، Wikidata (ویکی داده)، Wikiquote (ویکیگفتاورد( و همچنین گوگل پلاس است. بنابراین برای اینکه بتوان بر روی گراف دانشی گوگل، تاثیر گذاشت، در واقع باید در Wikipedia، Wikidata، Wikiquote و نیز گوگل پلاس، محتوای مرتبط با سایت ایجاد نمود.