می توان با خرید اکانت این ابزارها، همواره وضعیت SEO سایت را مانیتور کرد و از توصیه های آنها برای رفع مشکلات موجود و یا بهبود کیفیت SEO، استفاده نمود. برخی از این ابزارها عبارتند از:
ابزار SEMRush Site Audit Tools، یک ابزار سریع و بی درد سر و آسان برای کاربر غیر حرفه ای است که هم مشکلات SEO سایت و هم راه حل آنها را بیان می کند.
برخی از مهمترین مفاهیمی که توسط این ابزار بررسی می گردد:
۱- شناسایی لینک های شکسته (Broken Links): لینک های خارجی، داخلی و تصاویر بررسی می شوند
۲- بررسی متای صفحات(Page Meta): عنوان ها یا توصیف های بیش از حد طولانی، بیش از حد کوتاه یا تکراری بررسی می گردد.
۳- بررسی Header هر Page: این بررسی به منظور بررسی خطاهای ۴۰۴ و سایر Redirect های داخلی صورت می گیرد. خطای ۴۰۴ هنگامی نمایش داده می شود که صفحه مورد نظر توسط سرور یافت نشود. کاربر به هیچ عنوان نباید با خطای ۴۰۴ مواجه شود. برخورد با خطای ۴۰۴ سبب جریمه گوگل می شود. برای جلوگیری از خطای ۴۰۴، باید آدرس صفحاتی که حذف می شوند به صفحات مورد نظر، Redirect شوند.
همچنین خطای ۴۰۴ ممکن است بر اثر تایپ اشتباه آدرس توسط کاربر ایجاد شود. برای جلوگیری از این موضوع، تا حد ممکن باید آدرس صفحات، طبق یک الگوریتم سازمانی، کوتاه شود.
۴- بررسی Best Practice های مربوط به Page: در این بررسی در هر صفحه مواردی از این دست بررسی می گردد:
الف- بررسی تگ کانونیکال: روشی برای اعلام به موتورهای جستجوست مبنی بر اینکه یک URL، کپی از یک صفحه اصلی دیگر است. به طور مثال، در ناپ کامرس، برای صفحه تکراری، URL صفحه اصلی را در قسمت بهینه سازی برای موتور های جستجو، در قسمت عنوان صفحه مورد پسند موتور جستجو، وارد می کنیم.
ب- بررسی تگ های H: که در Header صفحه قرار دارند و کلمات کلیدی را در خود جای می دهند.
ج- بررسی تگ های Alt: تگ عکس های سایت است.
۵- بررسی های ساختاری: اعتبارسنجی
نقشه سایت
(Sitemap.xml)، فایل Robots.txt و صفحه APM صورت می پذیرد.
الف- Sitemap.xml: نقشه سایت، فایلی است که به موتور های جستجو کمک می کند تا ساختار و بخش های سایت ها را در کمترین زمان ممکن شناسایی کنند. ابزارهایی برای ایجاد نقشه سایت وجود دارد. پس از ایجاد این فایل xml، آن را در مسیر Root قرار می دهیم و مسیر آن را به Google Search Console معرفی می کنیم.
ب- Robots.txt: وظیفه فایل robots.txt محدود کردن دسترسی روبات های گوگل و سایر موتورهای جستجو به محتویات سایت است. این روبات ها بصورت کاملا اتوماتیک عمل کرده و قبل از ورود به هر سایت یا صفحه ای از وجودفایلrobots.txt بر روی آن و محدود نبودن دسترسی محتوا مطمئن میشوند. اگر از نظر ما تمام صفحات سایت قابلیت و ارزش ایندکس شدن توسط گوگل را داشته باشند نیازی به این فایل نخواهیم داشت.
ج- AMP (Accelerated Mobile Page: یک ابزار جدید گوگل است که در سال ۲۰۱۶ معرفی گردید که سرعت Load صفحات سایت را در موبایل افزایش می دهد. AMP را می توان به صورت Plug-in بر روی یک سایت نصب کرد.
۶- سرعت Load شدن صفحات: در این بخش، اینکه آیا سرعت Load صفحات سایت، برای تمامی Device ها به اندازه کافی سریع است، بررسی می گردد. از سایت هایی که برای بررسی سرعت سایت مورد استفاده قرار می گیرند، می توان به GTmetrix، WebPageTest و Tools.pingdom.com، اشاره کرد.
۷- http/https: بررسی مهاجرت از http به https انجام می پذیرد. همچنین بررسی می گردد که لینک های داخلی به منابع درست و امن، هدایت کرده باشند.